manual instalare kit xenon

model,instalare,xenoane,manual,conectare,test,defect,ansamblare,montez,cum,manual xenaoane,instalatie,montaj xenaone

Inainte de a incepe instalare kitului xenon

Verificati locasul becului pentru a fi siguri ca nu este degradat.

Asigurati-va ca vehicolul nu are probleme la partea electrica.

Vehicolele cu o singura siguranta pentru ambele faruri trebuie sa aiba o siguranta de minim 30 A.

Daca exista cate o siguranta pentru fiecare far, ele trebuie sa fie de minim 20A.

Inainte de a atasa adaptorul asigurati-va ca ati indentificat firul negativ (negru) si cel pozitiv (alb) ale balastului.

Nu atingeti sub nici o forma becul, daca l-ati atins il veti curata cu alcool si il veti lasa sa se usuce.

Inainte de a conecta conducorii si harnasamentul curatati bine toate suprafetele de contact. Asigurati-va ca nu exista urme de praf. Daca instalatia nu a fost curata foarte bine de praf, iar becurile se distrug, paguba nu va fi acoperita de certificatul de garantie.Odata ce farurile au fost instalate, porniti motorul, dati drumul la faruri. Ar trebui lasata in jur de 15 minute pentru a va asigura ca functionarea este corecta.

Nu montati balastul, declansatorul si firele de legatura langa motor sau unde poate patrunde apa, pentru a evita supraincalzirea si scurtul, mai exact scaderea duratei de viata a componentelor.

Dupa instalare fixati declansatorul si balastul ferm. In functie de spatiul disponibil dupa instalare legati cablurile in fascicole cu colierele de prindere.

Instalarea propriuzisa

Pasul 1: Inrerupeti alimentarea cu energie electrica a masinii, scoateti becul vechi si inlocuiti siguranta cu una de 20A, care vine odata cu kitul.

Pasul 2:Conectati din nou masina la curent si verificati functionalitatea ambelor borne cu un voltmetru. Daca sunt oxidate datorita folosirii indelungate, vor trebui curatate.

Pasul 3: Deconectati bateria. Ansamblati firele de legatura, balastul (stabilizatorul), mecanismul de aprindere si becul xenon, dupa schema oferita. *Evitati contactul becului cu mana goala(amprente),fixati becul orizontal si aveti grija ca firul ce conecteaza becul sa nu atinga partea metalica a masinii (poate duce la o cadere de tensiune).

Pasul 4:Mai verificati odata instalarea corecta. Dati drumu la curent si porniti farurile "la rece". Asteptati 10 minute pentru stabilizare si apoi pornitile odata pe secunda si daca nu sunt fluctuatii de lumina. O instalare corecta nu permite fluctuatii de curent.

Pasul 5: Intrerupeti curentul.Introduceti becul in far cu atentie. Evitati contactul brutal cu becul si cu locasul sau. Asigurati-va ca partea metalica a becului nu atinge si nu se aproprie prea tare de nici o alta componenta a farului (cum ar fi partea argintie), inafara de cea pentru care a fost proiectat, pentru ca in acest fel s-ar genera o cadere de tensiune.

Pasul 6: Montati balastul intr-un loc departe de partile fierbinti ale masinii, astfel incat sa se poata raci cu usurinta. Fixati-l bine cu elementele care sunt include in kit. Izolati firele de la becul xenon pana la declansator cu siliconul pe care-l primiti in kit. Declansatorul trebuie fixat ferm la locul lui. O ultima verificare de rutina este necesara pentru a va asigura ca totul este in ordine.

Pasul 7: Aprindeti becurile. Ar trebui sa se aprinda fara ezitare, daca instalarea a fost facuta corect.

Imagini instalare kit xenon

kit xenon pachet xenoane Exponat Passat